top of page
Activiteiten
kruiwagen.png

Op De Scharrelboerderij vind je veel materialen die kinderen uitdagen tot spel en creativiteit. Creativiteit is het vermogen om nieuwe en/of ongebruikelijke oplossingen voor bestaande problemen te vinden. Het daagt uit tot het inzetten van taal, rekenen en motorische vaardigheden. Dit gaat samen met hobbels en obstakels en dat is juist hetgeen waar kinderen veel van leren. 

 

Elke vier weken kiezen we een project waarmee we met de kinderen aan de slag gaan. Wij werken met de methode Piramide. We zorgen ervoor dat deze projecten passen bij de belevingswereld van de kinderen. Bij elk project kiezen we een paar boeken waaruit we gaan voorlezen. Iedere dag worden er door de medewerksters verschillende activiteiten bedacht en aangeboden.

 

Via de nieuwsbrief laten we u vooraf weten met welk project we gaan werken. In deze nieuwsbrief kunt u lezen welke activiteiten er worden aangeboden en welke liedjes en boeken er gebruikt gaan worden. Regelmatig organiseren wij activiteiten die te maken hebben met de natuur, de dieren of het weer, bij De Scharrelboerderij staat het buitenleven immers centraal! 

 

Op De Scharrelboerderij zijn allerlei faciliteiten waar de kinderen van het kinderdagverblijf gebruik van mogen maken. Naast deze vele faciliteiten worden er ook extra activiteiten georganiseerd die aansluiten bij de projecten.
Deze activiteiten organiseren wij ook regelmatig in combinatie met onze dagbesteding voor ouderen!

2024 BSO1.jpg
bottom of page