top of page
Schermafbeelding 2022-02-04 om 15.41.09.png
Activiteiten

Op De Scharrelboerderij vind je veel materialen die kinderen uitdagen tot spel en creativiteit. Creativiteit is het vermogen om nieuwe en/of ongebruikelijke oplossingen voor bestaande problemen te vinden. Het daagt uit tot het inzetten van taal, rekenen en motorische vaardigheden. Dit gaat samen met hobbels en obstakels en dat is juist hetgeen waar kinderen veel van leren. 

 

Elke vier weken kiezen we een project waarmee we met de kinderen aan de slag gaan. We zorgen ervoor dat deze projecten passen bij de belevingswereld van de kinderen. Bij elk project kiezen we een paar boeken waar we uit gaan voorlezen. Iedere dag worden er door de medewerk(st)ers verschillende activiteiten bedacht en aangeboden.

De Scharrelboerderij is sinds 2022 aangemerkt als VE locatie voor onze peuterspeelzaal. Wij werken met de methode Piramide. Hiermee ontdekken kinderen de wereld spelenderwijs. Lees hier meer over Piramide.


Op De Scharrelboerderij zijn allerlei faciliteiten waar de kinderen van de peuterspeelzaal gebruik van mogen maken. Naast deze vele faciliteiten worden er ook extra activiteiten georganiseerd die aansluiten bij de projecten. Deze activiteiten organiseren wij ook regelmatig in combinatie met onze dagbesteding voor ouderen!

kuiken.png
bottom of page