top of page
opa-rond.png
Social_scharrelboerderij.png

 

Op De Scharrelboerderij bieden wij dagbesteding aan ouderen die behoefte hebben aan sociale contacten, een daginvulling en/of ter ontlasting van de partner of mantelzorger. ​

 

Het liefst worden mensen ouder in hun eigen huis, maar soms komt er een moment waarop dit niet meer helemaal zelfstandig kan. Het is dan fijn dat je terecht kunt op een plek waar je je thuis voelt en waar gekeken wordt naar wat wél kan. 

 

Op De Scharrelboerderij is een knusse huiskamer op de boerderij ingericht en bij mooi weer is er ook de mogelijkheid om buiten te zitten. Genieten van het prachtige uitzicht over de weilanden. De ouderen kunnen meedoen aan activiteiten of lekker zitten en genieten van de omgeving, de bedrijvigheid, de dieren en de mensen. Alles mag, niets hoeft.

 

Het boerenleven staat centraal op De Scharrelboerderij. De Moestuin, het erf en de verschillende dieren moedigen het werken met de handen en het bewegen in de buitenlucht aan. Door ouderen opvang te bieden in een agrarische omgeving, waarin zij zelf soms zijn opgegroeid, voelen zij zich minder eenzaam en gezonder. Hierdoor kunnen zij zo lang mogelijk zelfstandig in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Daarnaast nemen wij de zorgtaken over van hun mantelzorgers, waardoor zij een moment voor zichzelf hebben om even bij te tanken. Wij kunnen de lasten niet wegnemen, maar hopelijk wel draaglijker maken.

 

Op het erf van De Scharrelboerderij vind je ook een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Kinderen en ouderen met elkaar in contact brengen bevordert respect, geluk en samenwerking. 

 

4_edited.jpg
bottom of page