top of page
De dieren
varken.png

Op het erf van De Scharrelboerderij vind je heel veel verschillende dieren. Alle dieren zijn handtam en houden we hobbymatig. Omgaan met dieren is niet alleen leuk, maar ook erg goed voor je gezondheid. Door dieren regelmatig te verzorgen en knuffelen word je minder snel ziek en heb je minder last van stress. 

 

Onder begeleiding van de boerin en/of de pedagogisch medewerker mogen de ouderen en kinderen naar de schapen in de wei, spelen met de geitjes, de varkens voeren en kijken of de kippen nog eieren hebben gelegd. In de Knuffel- en Speelschuur kun je knuffelen met de konijntjes en cavia's. Ook kun je overal op De Scharrelboerderij een poes tegenkomen. 

Twee keer per jaar krijgen wij bezoek van de dierenarts. Hij controleert dan of alle dieren gezond zijn en voorziet ze van de juiste kuren en entingen. Alle kinderen en ouderen mogen natuurlijk meekijken hoe hij dat doet. Wij vinden de gezondheid van onze dieren heel belangrijk op De Scharrelboerderij! 

 

Uiteraard zorgen wij op De Scharrelboerderij voor een goede hygiëne. Wij wassen onze handen na contact met de dieren en buiten spelen. Ook zorgen wij voor een schone leefomgeving. Zo kunnen wij op De Scharrelboerderij zonder gezondheidsrisico’s genieten van alle dieren.

bottom of page